Duszona wołowina po chińsku

Duszona wołowina po chińsku
Chiński Styl duszona wołowina jeden garnek może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 774 kalorii, 47g białka, oraz 57 g tłuszczu na porcję. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 612 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka bok choi i ryż basmati, dymka, gotowanie wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 87%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszona wołowina po chińsku, Jak gotować: duszona wołowina po chińsku, oraz Chińska Duszona Zapiekanka Z Jagnięciny, W Stylu Hong-Kong.

Instrukcje

1
Podgrzej 2 łyżki oleju w dużej, płytkiej zapiekance. Podsmaż czosnek, imbir, cebulę i chili przez 3 minuty, aż będą miękkie i pachnące. Napiwek na talerz. Wrzuć wołowinę do mąki, dodaj 1 łyżkę więcej oleju do patelni, a następnie brązowo mięso partiami, dodając ostateczną łyżkę oleju, jeśli trzeba. Prawidłowe brązowienie każdej partii powinno zająć około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Na patelnię dodajemy przyprawę five-spice i anyż Gwiaździsty (jeśli jest używany), dodajemy mieszankę piernikową, następnie smażymy przez 1 min, aż przyprawy będą pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać cukier, następnie wołowinę i mieszać aż do połączenia. Utrzymuj ciepło na wysokim poziomie, a następnie wlej wino lub sherry, skrobając mięsiste kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Piekarnik nagrzewany do 150C / wentylator 130C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wlać soję i bulion (nie przykryje całkowicie mięsa), doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu, a następnie szczelnie przykryć, przenieść do piekarnika i gotować przez 1-2 godziny, mieszając mięso w połowie. Mięso powinno być bardzo miękkie, a wszelkie ścięgniste kawałki powinny się rozpuścić. Doprawić większą ilością soi. Można go teraz schłodzić i zamrozić na okres do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Ugotowany bok choi Nestle na patelnię, a następnie przynieść do stołu z ryżem basmati od razu i tuck in.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn