Duszona wieprzowina z pikantnym sosem z szalotki
Duszona wieprzowina z pikantnym sosem z szalotki to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 10. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz gałązki tymianku, łopatka wieprzowa, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wieprzowina duszona z pikantną surówką, Root Beer Pulled Pork in Shallot - Root Beer jus z pikantną cebulą i Jalapeno Creme Fraiche, oraz Medaliony wieprzowe z sosem Balsamiczno-Szalotkowym.
Instrukcje
Przetnij habanero na pół. Nasiona jedną połowę pieprzu, a nasiona pozostawić w drugiej połowie. Zmielić obie połówki pieprzu.
W dużej misce wymieszać mielone habanero, sok pomarańczowy, 1/4 szklanki soku z limonki, mieloną szalotkę i kolejne 5 składników (przez tymianek); wymieszać trzepaczką.
Dodać wieprzowinę; wrzucić do herbu. Przykryć i schłodzić 12 do 24 godzin.
Umieścić wieprzowinę i marynatę w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij wieprzowinę z patelni za pomocą szczelinowej łyżki, zachowując płyn do gotowania. Odcedzić płyn do gotowania przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Umieść dużą plastikową torbę na zamek błyskawiczny w misce.
Wlać zarezerwowany płyn do gotowania do torby; odstawić 5 minut. Odetnij 1 dolny róg worka; spuść płyn do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu. Odrzuć tłuszcz. Ustaw 1/2 szklanki płynu do gotowania na bok.
Umieścić rondel z płynem do gotowania na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 20 minut lub do zmniejszenia do około 1 szklanki.
Dodaj pokrojone szalotki, ocet, czarny pieprz i 1 łyżka soku z limonki. Przykryć i ogrzać.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 10 minut, obracając się do brązowego dobrze ze wszystkich stron.
Dodaj zarezerwowany 1/2 szklanki płynu do gotowania i pozostały 1 łyżka soku z limonki. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 4 minuty lub aż ciecz prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Umieścić wieprzowinę w misce; polać sosem wieprzowym.