Duszona sałata z groszkiem
Duszona sałata z groszkiem to bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 267 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz petits pois, crème fraîche, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 34 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest super. Spróbuj Groch duszony z sałatą i cebulą, Duszony Groszek Z Dymką I Sałatą, oraz Duszony groszek, sałata i mięta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni z pokrywką. Cebulę smażyć delikatnie przez około 5 minut, aż zmięknie. W międzyczasie wyciągaj uszkodzone lub grube zewnętrzne liście z sałaty i przycinaj podstawy.
Pokrój sałatę na pół wzdłuż, przez podstawę.
Sałatę pokroić na cebulę i gotować przez pół minuty, następnie odwrócić i gotować przez kolejne 30 sekund.
Zalać wywar i lekko doprawić.
Umieść pokrywkę na patelni, zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez 10 minut.
Łyżką szczelinową wyjąć sałatę i przełożyć na sito nad miską. Podgrzać pod patelnią i gotować soki, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać śmietanę lub crme frache i petits pois i gotować przez 1 min, aż do ogrzania. Sałaty układamy w naczyniu do serwowania i polewamy sosem Grochowo-śmietanowym.