Duszona rzepa z bułką tartą z makiem

Duszona rzepa z bułką tartą z makiem
Duszona rzepa z bułką tartą z makiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 321 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jeśli masz masło, mak, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szkliwiona Rzepa Makowa, Tłuczona rzepa i ziemniaki z chrzanową bułką tartą, oraz Śmietana mleko Makowe-duszona kapusta.

Instrukcje

1
Roztopić masło w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, następnie dodać rzepy, woda, sok z cytryny, i 1/2 łyżeczka soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 30 minut. Zwiększyć ciepło do średniego i wymieszać rzepy, następnie energicznie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż cała ciecz odparuje i rzepy są szkliwione i po prostu miękkie, 20 do 35 minut (powinny być gotowane, ale nadal zachowują swój kształt).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
RzepaRzepa
MasłoMasło
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, a następnie gotować czosnek, mieszając, aż blady złoty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać bułkę tartą i mak i gotować, mieszając często, aż złoty, 4 do 5 protokół. Natkę pietruszki wymieszać z solą do smaku. Tuż przed podaniem, posypać bułkę tartą rzepy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MakowiecMakowiec
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RzepaRzepa
SólSól
1
Chateau Reynella McLaren Vale Grenache '04
Składniki, których będziesz potrzebować
GrenacheGrenache
1
* Rzepa może być duszona 1 dzień wcześniej i schłodzona, odsłonięta, aż ostygnie, a następnie przykryta. Podgrzać z odrobiną wody przed podaniem.* Mieszankę Chlebowo-okruchową, bez natki pietruszki, można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. Przed użyciem wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RzepaRzepa
ChlebChleb
WodaWoda

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn