Kulki Macy Szpinakowej
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Szpinak Kulki Macy może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 6. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, jajka, mieszankę kulek Macy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szafranowy rosół z kurczaka z kulkami Macy szpinakowej, Kulki Macy, oraz Kulki Macy.
Instrukcje
W średniej misce ubić jajka i olej.
W misce robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze, przerabiaj szpinak do przecieru. Wycisnąć wodę ze szpinaku.
Do masy jajecznej dodać przecier szpinakowy.
Posypać 1 szklanką (2 torebki) mieszanki kulek Macy. Wymieszać widelcem, mieszając jak najmniej. Nie przepracuj tego. Schłodzić w zamrażarce przez 20 minut.
W międzyczasie przynieś garnek wody lub wywar z kurczaka do wrzenia.
Zwilż ręce w misce z zimną wodą. Używając ręki i manipulując jak najmniej, zgarnij piłeczkę pingpongową wielkości mieszanki. Formuj piłkę opuszkami palców, nie naciskając. Spuść wodę na wolnym ogniu. Upuść kulki do wody. Przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Przedruk za zgodą Pascha przez projekt: Picture-Perfect Kosher By Design® przepisy na wakacje przez Susie Fishbein, (C) 2008 Mesorah Publications, Ltd.