Duszona pierś Cielęca z farszem ziemniaczano-cebulowym
Duszona pierś Cielęca z farszem ziemniaczano-cebulowym jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 954 kalorie, 95g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 6,75 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z cytryny, skrobię kukurydzianą, koperek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pierś Cielęca z farszem Farszowym, Faszerowana Duszona Pierś Cielęca, oraz Duszona pierś Cielęca z ziołami, Pernod i pomidorami.
Instrukcje
Przykryć ziemniaki osoloną zimną wodą przez 1 cal w garnku 4-quart, a następnie energicznie gotować na wolnym ogniu, odkryte, na umiarkowanym ogniu, aż po prostu miękkie, 25 do 30 minut.
Podczas gdy ziemniaki gotować na wolnym ogniu, gotować cebulę w oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, 10 do 12 protokół.
Ziemniaki odsączyć w durszlaku i, gdy są wystarczająco chłodne, obrać, a następnie cienko pokroić.
Do cebuli dodajemy ziemniaki, sól i pieprz i grubo rozgniatamy widelcem. Ostudzić do ogrzania i wymieszać z jajkiem i koperkiem do połączenia. Chłodne całkowicie, odkryte.
Wytnij 7-na 5-calową kieszeń w środku mięsa równolegle do kości, pozostawiając 1/2-calową granicę mięsa dookoła. Luźno napełnij kieszeń farszem ziemniaczanym i zszyj kieszeń zamkniętą od strony przecięcia igłą i sznurkiem kuchennym (i zszyj wszelkie łzy).
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Cielęcinę osuszyć i natrzeć solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w szerokim 5-do 6-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy cielęcina, mięso strona w dół, 5 do 7 minut. Obrócić cielęcinę i dodać wino. Gotować, odkryte, aż wino zmniejsza się o połowę, o 4 protokół.
Dodać bulion i liście laurowe i powrócić do wrzenia. Przykryć garnek szczelnie pokrywką i przełożyć do piekarnika, następnie dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 2 godzin.
Przenieść cielęcinę do deski do krojenia za pomocą dużej szerokiej metalowej szpatułki i odstawić, luźno pokryte folią, 15 minut.
Wyrzuć liście laurowe i usuń tłuszcz z soków z patelni. Zagotuj soki z patelni.
Śmietanę i skrobię kukurydzianą ubić w małej misce i ubić na soki na patelni. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 2 do 3 minut. W razie potrzeby wlać przez sito o drobnych oczkach do miski (wyrzucić ciała stałe). Doprawić koperkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku.
Odrzuć sznurek kuchenny z cielęciny i pokrój mięso z kości, trzymając nóż Przy kości podczas cięcia.
Przenieść nadziewane mięso do deski do krojenia i pokroić wzdłuż 1 cala grubości.
Przeciąć między żebrami, aby oddzielić.
Podawać plastry cielęciny i żeberka z sosem.
* Pamiętaj, aby poprosić swojego rzeźnika o tylną (lub mięsniejszą) część piersi cielęcej. (Będziesz potrzebować mięsa o grubości od 2 do 3 cali, aby móc zrobić kieszeń.) * Farsz można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Cielęcinę można dusić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać, przykryć, na umiarkowanym ogniu.