Duszona marchewka z jagnięciną
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 228 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, pietruszki, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawiona duszona jagnięcina z marchewką i szpinakiem, Duszone Ramię jagnięce z tymiankiem, marchewką i koprem włoskim, oraz Duszona Marchewka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju.
Dodać jagnięcinę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Przełożyć jagnięcinę na talerz i zalać olejem.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju na patelni i dodać cebulę, czosnek i seler. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, 12 protokół.
Dodać wino i port i gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki, o 4 protokół.
Przełożyć na patelnię i dodać rozmaryn. Ułóż jagnięcinę i marchewkę na patelni, dodaj 3/4 szklanki wody i przykryj folią.
Piec przez 2 godziny, obracając jagnięcinę i marchewkę raz, aż jagnięcina będzie bardzo miękka.
Przełożyć jagnięcinę do miski.
Przenieś 2 marchewki na talerz, aby zarezerwować dla popękanego Emmera i kaszy marchewkowej.
4 Pozostałe marchewki przełożyć na półmisek. Trzymaj ciepło.
Soki z patelni przecedzić do rondla. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, 7 protokół. Mięso rozdrobnić i dodać do soków na patelni; doprawić solą i pieprzem.
Na marchew posypać ziołami i skórką z cytryny. Marchewkę obtoczyć z jagnięciną i sosem i podawać.