Duszona dziczyzna z rozmarynem i Shiitake
Duszona dziczyzna z rozmarynem i Shiitake to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 477 kalorii, 43g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 14,58 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka rozmarynu, dziczyzny, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 87%. Spróbuj Szyja Z Dziczyzny Duszona W Winie, Pieczeń Z Dziczyzny Duszona Na Mleku, oraz Pieczeń Z Dziczyzny Duszona Na Mleku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić kapiące boczek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Podsmaż dziczyznę w dwóch partiach, aż ładnie zbrązowieje i usuń. Mieszać w shiitake, cebula, i czosnek; gotować, aż zmięknie, 1 do 2 protokół.
Wlać koniak, wino i kostkę bulionową, dusić przez 30 sekund, aby usunąć smak alkoholu i rozpuścić bulionówkę.
Wymieszać z dziczyzną, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i liśćmi laurowymi. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować delikatnie, aż dziczyzna będzie miękka, około dwóch godzin lub więcej; dodając wodę w razie potrzeby.
Jeśli używasz marchewki dla niemowląt, dodaj je podczas ostatniego pół godziny gotowania. Gdy dziczyzna jest miękka, możesz chcieć zagęścić sos, rozpuszczając skrobię kukurydzianą w 2 łyżkach wody i mieszając ją w sosie.