Dukkah
Dukkah to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pieprz, nasiona sezamu, sól morska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dukkah, Dukkah, oraz Przepis Na Dukkah dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieścić orzechy laskowe na blasze i piec przez około 5 minut, lub do pachnące. Podczas gdy orzechy są jeszcze gorące, wlać je na ręcznik. Złóż ręcznik na nich, aby pokryć, i energicznie pocierać, aby usunąć skórki. Odstawić do ostygnięcia.
Na suchej patelni na średnim ogniu, toast nasiona sezamu, aż światło złoty kolor.
Wlać do średniej miski, jak tylko zostaną zrobione, aby nie kontynuowały opiekania. W tej samej patelni, toast kolendry i nasion kminku potrząsając patelni lub mieszając od czasu do czasu, aż zaczną pop.
Przenieść do robota kuchennego. Proces aż drobno zmielone, a następnie wlać do miski z nasion sezamu.
Umieść schłodzone orzechy laskowe w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż zostaną drobno zmielone. Wymieszać do miski z przyprawami. Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.