Doskonały Pieczony Indyk
Need a danie główne bezglutenowe? Idealny pieczony indyk może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 942 kalorie, 109G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, kopru włoskiego, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Doskonały Pieczony Indyk, Doskonały Pieczony Indyk, oraz Doskonały Pieczony Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wyjmij podroby z indyka i umyj indyka wewnątrz i na zewnątrz.
Usuń nadmiar tłuszczu i resztki pinfeathers i poklepać Na zewnątrz do sucha.
Umieścić indyka na dużej patelni do pieczenia. Obficie sól i pieprz wnętrze jamy indyka. Nadziewamy jamę tymiankiem, cytryną, 1 cebulą, ćwiartką i czosnkiem.
Na Zewnątrz indyka posmarować masłem i ponownie posypać solą i pieprzem. Zwiąż nogi sznurkiem i włóż końcówki skrzydeł pod ciało indyka. Pozostałe cebule obrać i pokroić w plasterki, wrzucić je z oliwą z oliwek i rozsypać po indyku.
Piecz indyka przez 1 godzinę. Marchew, ziemniaki i koper włoski wymieszać z oliwą z oliwek i dodać do patelni. Powrót patelni do piekarnika i kontynuować pieczenie przez około 1 1/2 godziny więcej, lub do soków uruchomić jasne, gdy cięte między nogą a udem.
Wyjąć indyka na deskę do krojenia i przykryć folią na 20 minut. Wymieszać warzywa i włożyć patelnię do piekarnika. Nadal gotować warzywa, podczas gdy Indyk odpoczywa. Indyka pokroić w plasterki i podawać na półmisku z prażonymi warzywami.