Doskonałe burgery z łososiem
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału i pescatarian? Idealne burgery z łososiem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka, 39 g tłuszczu i łącznie 716 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,31 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko nielicznym osobom to amerykańskie danie naprawdę smakowało. 5 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeżeli macie pod ręką sok z cytryny, panko, sos tatarski i rukolę oraz kilka innych składników, to dasz radę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Burgery z łososia z koperkiem i starówką (i wygraj roczny łosoś z dzikiego połowu!), Perfect Pork Burgers i Perfect Grilled Burgers.
Instrukcje
Pokrój trzy czwarte łososia na kawałki o wielkości 1/4 cala. Włóż do dużej miski.
Resztę łososia pokroić na kawałki; przełóż kawałki do robota kuchennego wraz z musztardą, majonezem, sokiem z cytryny, skórką z cytryny i cayenne. Pulsuj, aby zrobić pastę.
Dodaj puree z łososia do miski z pokrojonym w kostkę łososiem.
Dodaj szalotkę, 2 łyżki panko, 1/2 łyżeczki soli i czarny pieprz do smaku. Delikatnie mieszaj, aż składniki się połączą. Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym i posmaruj oliwą. Podzielić mieszaninę łososia na 4 kopczyki na papierze pergaminowym. Wilgotnymi rękami poklepuj kotlety o szerokości 4 cali i grubości 3/4 cala. Przykryj luźno plastikową folią i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut. Rozgrzej brojler.
Rozłóż pozostałą 1 szklankę panko na talerzu. Wciśnij obie strony kotletów z łososia w panko.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą lub żeliwnej na średnim ogniu.
Dodaj paszteciki (w razie potrzeby partiami) i gotuj, aż zbrązowieją na dnie, 3 do 4 minut, w razie potrzeby dostosowując ciepło. Odwróć i smaż, aż druga strona się zarumieni, a paszteciki będą sprężyste w środku, jeszcze 3 do 4 minut.
Przenieś na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć; sezon z solą. W międzyczasie ułóż bułki, przecięciem do góry, na patelni z brojlerami i piecz aż do zarumienienia, 1 do 2 minut.
Podawaj paszteciki na bułkach; polać sosem tatarskim i rukolą.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łososia można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir]()
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.