Doskonałe burgery z łososiem

Doskonałe burgery z łososiem
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału i pescatarian? Idealne burgery z łososiem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka, 39 g tłuszczu i łącznie 716 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,31 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko nielicznym osobom to amerykańskie danie naprawdę smakowało. 5 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeżeli macie pod ręką sok z cytryny, panko, sos tatarski i rukolę oraz kilka innych składników, to dasz radę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Burgery z łososia z koperkiem i starówką (i wygraj roczny łosoś z dzikiego połowu!), Perfect Pork Burgers i Perfect Grilled Burgers.

Instrukcje

1
Pokrój trzy czwarte łososia na kawałki o wielkości 1/4 cala. Włóż do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Resztę łososia pokroić na kawałki; przełóż kawałki do robota kuchennego wraz z musztardą, majonezem, sokiem z cytryny, skórką z cytryny i cayenne. Pulsuj, aby zrobić pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodaj puree z łososia do miski z pokrojonym w kostkę łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj szalotkę, 2 łyżki panko, 1/2 łyżeczki soli i czarny pieprz do smaku. Delikatnie mieszaj, aż składniki się połączą. Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym i posmaruj oliwą. Podzielić mieszaninę łososia na 4 kopczyki na papierze pergaminowym. Wilgotnymi rękami poklepuj kotlety o szerokości 4 cali i grubości 3/4 cala. Przykryj luźno plastikową folią i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut. Rozgrzej brojler.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
5
Rozłóż pozostałą 1 szklankę panko na talerzu. Wciśnij obie strony kotletów z łososia w panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
6
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą lub żeliwnej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj paszteciki (w razie potrzeby partiami) i gotuj, aż zbrązowieją na dnie, 3 do 4 minut, w razie potrzeby dostosowując ciepło. Odwróć i smaż, aż druga strona się zarumieni, a paszteciki będą sprężyste w środku, jeszcze 3 do 4 minut.
8
Przenieś na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć; sezon z solą. W międzyczasie ułóż bułki, przecięciem do góry, na patelni z brojlerami i piecz aż do zarumienienia, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
9
Podawaj paszteciki na bułkach; polać sosem tatarskim i rukolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Zdjęcie: Kana Okada

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Łososia można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn