Dorsz w worku z koprem i cebulą może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 42g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,43 zł za porcję. 19 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka cytryny, czosnek, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 97% to danie jest super. Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Kurczak w worku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: papier do pergaminu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Oderwij 4 arkusze pergaminu, każdy o długości nieco ponad stopy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
4
Wykonaj warstwowe stosy dzielące koper włoski, cebulę, czosnek, oliwki i dorsza między kawałki pergaminu, pracując na środku każdej kartki papieru. Dorsza przyprawiamy solą i pieprzem, a na wierzch natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pietruszka-nać
Koper Włoski
Czosnek
Oliwki
Cebula
Dorsz
5
Mżawka extra-virgin oliwy z oliwek obficie na porcjach ryb. Złóż górną i dolną krawędź razem i marszczyć kilka razy, a następnie marszczyć końce pakietów. Ułóż pakiety na blasze do pieczenia i umieść na środku gorącego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
6
Pieczemy 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Podawać paczkę na talerz obiadowy i pokroić przy stole.
8
Cytrynę pokroić w kliny i podawać do wyciśnięcia na gorącą rybę. Podaj chleb, aby wytrzeć soki do gotowania w worku.
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.