Dorsz japoński gotowany na parze z daikonem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj japońskiego dorsza na parze z Daikon. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 144 kalorie, 28g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 6,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka skórki cytrynowej, mirin, daikon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Japoński Daikon i ogórki z marchwi, Wegańskie: Japoński gotowany Daikon z Bok Choy i Edamame, oraz Bułki na parze z gotowanym Daikon i Shiitake, marynowane kiełki fasoli, i pikantny majonez (Wegańskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu wymieszaj dashi z mirinem i sosem sojowym.
Ubij w rozcieńczonej skrobi kukurydzianej i gotuj na małym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 30 protokół.
Dorsza doprawić solą. Każdy filet ułożyć 2 łyżkami startego daikonu.
Umieść filety w parowcu ustawionym na gotującej się wodzie i paruj na umiarkowanym ogniu, aż ryba zostanie tylko ugotowana, około 5 minut.
Przełożyć dorsza na talerze. Polać filety sosem, udekorować skórką z cytryny i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.