Dorsz Czarny Gotowany Na Parze Z Szalotkami I Winem Ryżowym

Dorsz Czarny Gotowany Na Parze Z Szalotkami I Winem Ryżowym
Czarny dorsz gotowany na parze z szalotki i wina ryżowego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 22g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z finecooking.com ma 16 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka oleju canolan, dymka, sos sojowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Warzywa gotowane na parze z ryżem-wino Vinaigrette, Bezmięsny poniedziałek: Czarny smażony ryż z groszkiem i szalotkami, oraz Dorsz Gotowany Na Parze Z Imbirem I Szalotkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Z tarką w stylu tarki, zetrzeć imbir na drobnym sito ustawione na dużej misce. Użyj tylnej części łyżki, aby nacisnąć miąższ, aby uwolnić sok; wyrzuć miąższ. Wymieszać z sosem sojowym i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj rybę, obróć do płaszcza, przykryj i marynuj przez 20 minut w temperaturze pokojowej. Ustaw parowiec (w stylu zachodnim lub bambusa azjatyckiego) nad garnkiem z co najmniej 1 Calem gotującej się wody. Na talerzu obiadowym, który zmieści się w parowcu, ułóż rybę tak, aby filety zmieściły się bez dotykania (wyrzuć pozostałą marynatę). Rozprowadź szalotki wokół ryby i umieść płytę w parowcu. Przykryć i parować ryby aż tylko gotowane przez, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu i dodać Shaoxing. Pozwól mu skwierczeć na kilka sekund i usuń z ognia. Ryż podzielić na 4 talerze obiadowe. Top ryżu z ryb i szalotki (przenieść bezpośrednio z parowca bez próby usunięcia płyty). Łyżka SOS Shaoxing na wszystkich i służyć. Propozycje Serwowania
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Podawać ze smażonym groszkiem śnieżnym z Shiitakes i imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1
Kalorie
1
510, tłuszcz
2
25, Kalorie Tłuszczowe
1
220, Tłuszcze Nasycone
2
5, białko
3
20, Tłuszcz Jednonienasycony
4
14, węglowodany
5
115, Cholesterol
6
55, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
45, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn