Dorsz Czarny Gotowany Na Parze Z Szalotkami I Winem Ryżowym

Czarny dorsz gotowany na parze z szalotki i wina ryżowego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 22g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z finecooking.com ma 16 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka oleju canolan, dymka, sos sojowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Warzywa gotowane na parze z ryżem-wino Vinaigrette, Bezmięsny poniedziałek: Czarny smażony ryż z groszkiem i szalotkami, oraz Dorsz Gotowany Na Parze Z Imbirem I Szalotkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Z tarką w stylu tarki, zetrzeć imbir na drobnym sito ustawione na dużej misce. Użyj tylnej części łyżki, aby nacisnąć miąższ, aby uwolnić sok; wyrzuć miąższ. Wymieszać z sosem sojowym i cukrem.
Dodaj rybę, obróć do płaszcza, przykryj i marynuj przez 20 minut w temperaturze pokojowej. Ustaw parowiec (w stylu zachodnim lub bambusa azjatyckiego) nad garnkiem z co najmniej 1 Calem gotującej się wody. Na talerzu obiadowym, który zmieści się w parowcu, ułóż rybę tak, aby filety zmieściły się bez dotykania (wyrzuć pozostałą marynatę). Rozprowadź szalotki wokół ryby i umieść płytę w parowcu. Przykryć i parować ryby aż tylko gotowane przez, 4 do 5 protokół.
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu i dodać Shaoxing. Pozwól mu skwierczeć na kilka sekund i usuń z ognia. Ryż podzielić na 4 talerze obiadowe. Top ryżu z ryb i szalotki (przenieść bezpośrednio z parowca bez próby usunięcia płyty). Łyżka SOS Shaoxing na wszystkich i służyć. Propozycje Serwowania
Podawać ze smażonym groszkiem śnieżnym z Shiitakes i imbirem.
20, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
45, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.