Domowy Lekki Chleb Żytni

Domowy Lekki Chleb Żytni
Domowy lekki chleb żytni może być tylko bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis służy 16. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 552 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Jeśli masz olej roślinny, sól, mąkę chlebową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Spróbuj Chleb Żytni Jasny, Pieczenie Chleba: Lekkie Bułeczki Rye Burger, oraz Domowy Chleb Żytni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z melasą. Umieścić mieszaninę drożdży w dużej metalowej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać kminek, sól, olej roślinny, kakao w proszku, 2 szklanki mąki żytniej, a następnie 2 szklanki mąki chlebowej, mieszając do mieszanki drożdży po każdym dodaniu drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Mąka żytniaMąka żytnia
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Dodać więcej mąki chlebowej, filiżankę na raz, aż ciasto nie jest tak lepki i jest zbyt trudne do wymieszania go z drewnianą łyżką. W tym momencie rozłóż pół szklanki mąki na dużą, czystą, płaską powierzchnię i wyłóż ciasto na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Zagnieść ciasto naciskając piętą dłoni, rozciągając je, obracając ciasto o ćwierć obrotu, ciągnąc ciasto z powrotem do siebie, a następnie naciskając i rozciągając ponownie. Do ciasta zagnieść dodatkową mąkę chlebową, aż uzyska odpowiednią konsystencję. Zagniataj przez 5-7 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
5
Rozłóż trochę oleju roślinnego wokół dużej miski i umieść ciasto w nim, obracając go tak, że dostaje powlekane w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Przykryj miskę folią lub wilgotną szmatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Niech wzrosną w temperaturze pokojowej, aż podwoi się rozmiar, około półtorej godziny.
8
Delikatnie przyciśnij ciasto, aby część jego powietrza została uwolniona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
9
Wyrobić ciasto na kilka obrotów, a następnie podzielić je, przecinając na pół ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Uformuj każdą połowę w bochenek.
11
Umieść bochenki ciasta do albo naoliwionych patelni bochenek chleba, lub na płaskiej blasze do pieczenia lub skórki, która została posypana mączką kukurydzianą, w zależności od tego, czy chcesz gotować bochenki w patelniach lub bezpośrednio na kamieniu do pieczenia. Przykryć plastikiem lub wilgotną ściereczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bochenek ChlebaBochenek Chleba
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
12
Niech ponownie wzrośnie, tym razem nie podwajając objętości, ale rośnie o około połowę swojej objętości, około 45 minut, o połowę tak długo, jak pierwszy rośnie. Ciasto powinno być peeking na górze patelni Bochenek, Jeśli za pomocą patelni Bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
13
Jeśli używasz kamienia do pieczenia, umieść kamień w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 177° przez co najmniej pół godziny przed pieczeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Jeśli piecze się na kamieniu, ciasto kilka razy na wierzchu ciasta tuż przed włożeniem go do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Włożyć ciasto do piekarnika. Jeśli masz Pan, mgiełkę ciasta z odrobiną wody przez pierwsze 10 minut pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Piec przez 40-50 minut, lub do zakończenia. Chleb powinien brzmieć pusto po naciśnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia9
Magazyn