Domowy Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy

Domowy Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy
Domowy gulasz z jęczmienia z soczewicy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis zawiera 2 porcje z 273 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za $1.01 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś soczewicę, imbir, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański dieta. 49 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką ocena 96%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Gulasz Jęczmienny Z Soczewicy Kminkowej, Wegański Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy, oraz Gulasz Z Jagnięciny, Soczewicy I Jęczmienia.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż marchewkę, cebulę, seler i imbir na oleju, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodaj soczewicę i jęczmień; gotuj przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
4
Dodaj pomidory, wodę, bulion i kminek. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Dodaj sos sojowy; dusić 20-30 minut dłużej lub do miękkości soczewicy i jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
SoczewicaSoczewica
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze typy gulaszu. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Perez Cruz Pircas de Liguai Single Collection Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Perez Cruz Pircas de Liguai Single Collection Cabernet Sauvignon
Perez Cruz Pircas de Liguai Single Collection Cabernet Sauvignon
Pojedyncza Kolekcja Pircas de Liguai Cabernet Sauvignon ma głównie owocowy charakter i intensywność z pikantnością, świeżością i elegancją. Dojrzałe czerwone owoce, czarny pieprz i klasyczne właściwości ziołowe zapewniają, że wino jest złożone i nadal rozwija się w kieliszku. Pełny, ale zawsze świeży na podniebieniu z dobrze zaokrąglonymi taninami i ładnym uchwytem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia52
Magazyn