Domowy Czosnek Bazylia Majonez

Domowy Czosnek Bazylia Majonez
Domowej roboty czosnek bazylia majonez wymaga około 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje 54 centów za porcję. Ta przystawka ma 71 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Mieszanka soli, pieprz cayenne, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Majonez Czosnkowy Domowej Roboty, Czosnek Aioli-Domowy Majonez Czosnkowy, oraz Frytki ze słodkich ziemniaków z solą bazyliową i majonezem czosnkowym.

Instrukcje

1
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia. Przygotuj miskę z lodowatą wodą i ustaw ją w pobliżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Włożyć liście bazylii do wrzącej wody i blanszować, aż liście będą jasnozielone i lekko miękkie, około 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
WodaWoda
3
Usuń liście bazylii z drobnym sitkiem siatkowym i włóż do lodowatej wody, aby zatrzymać proces gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Osuszyć bazylię, owinąć papierowym ręcznikiem i delikatnie ścisnąć, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Żółtka umieścić w pojemniku o podstawie nieco większej niż podstawa blendera na patyku, takim jak kubek miarowy lub duży kieliszek do piwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
BazaBaza
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Do żółtek dodać czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz cayenne, pieprz czarny, liście bazylii i musztardę Dijon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Musztarda DijonMusztarda Dijon
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
CzosnekCzosnek
SólSól
7
Na wierzch wlać olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
8
Wciśnij mikser do końca pojemnika. Blender pulsacyjny 6 lub 8 razy, około 1 sekundy na raz, aż mieszanina zacznie emulgować się na dnie. Gdy majonez zacznie się formować, podnieś lekko blender w pojemniku i kontynuuj mieszanie, aż cały olej przepłynie przez blender, majonez będzie gęsty, a bazylia drobno posiekana, jeszcze 10 do 20 sekund. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
PrzyprawyPrzyprawy
BazyliaBazylia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Przenieść do miski. Majonez będzie przechowywany w lodówce przez 2 do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn