Domowy Czosnek Bazylia Majonez
Domowej roboty czosnek bazylia majonez wymaga około 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje 54 centów za porcję. Ta przystawka ma 71 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Mieszanka soli, pieprz cayenne, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Majonez Czosnkowy Domowej Roboty, Czosnek Aioli-Domowy Majonez Czosnkowy, oraz Frytki ze słodkich ziemniaków z solą bazyliową i majonezem czosnkowym.
Instrukcje
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia. Przygotuj miskę z lodowatą wodą i ustaw ją w pobliżu.
Włożyć liście bazylii do wrzącej wody i blanszować, aż liście będą jasnozielone i lekko miękkie, około 10 sekund.
Usuń liście bazylii z drobnym sitkiem siatkowym i włóż do lodowatej wody, aby zatrzymać proces gotowania.
Osuszyć bazylię, owinąć papierowym ręcznikiem i delikatnie ścisnąć, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Żółtka umieścić w pojemniku o podstawie nieco większej niż podstawa blendera na patyku, takim jak kubek miarowy lub duży kieliszek do piwa.
Do żółtek dodać czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz cayenne, pieprz czarny, liście bazylii i musztardę Dijon.
Na wierzch wlać olej roślinny.
Wciśnij mikser do końca pojemnika. Blender pulsacyjny 6 lub 8 razy, około 1 sekundy na raz, aż mieszanina zacznie emulgować się na dnie. Gdy majonez zacznie się formować, podnieś lekko blender w pojemniku i kontynuuj mieszanie, aż cały olej przepłynie przez blender, majonez będzie gęsty, a bazylia drobno posiekana, jeszcze 10 do 20 sekund. Smak i dostosować przyprawy.
Przenieść do miski. Majonez będzie przechowywany w lodówce przez 2 do 3 dni.