Domowe Tortille Kukurydziane

Domowe Tortille Kukurydziane
Domowe tortille kukurydziane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 6 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Noc Taco z domowymi tortillami kukurydzianymi, Miękkie Tacos z kurczaka z kolendrą Chimichurri i domowymi tortillami kukurydzianymi, oraz Taco wieprzowe rozcierane kawą na domowych tortillach czekoladowo-kukurydzianych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masę wymieszać z ciepłą wodą w średniej misce, mieszając do uzyskania miękkiego ciasta. Możesz użyć drewnianej łyżki do mieszania, ale będziesz miał lepsze wyniki, jeśli użyjesz rąk. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Jeśli ciasto wydaje się suche, w razie potrzeby dodaj więcej wody, łyżkę stołową na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
3
Aby uformować tortille, pojedynczo, uszczypnij małe garści (około 3 łyżki stołowe) ciasta i rozwałkuj każdą z nich między dłońmi w kulkę. Przykryj kulki ciasta wilgotną szmatką podczas ich formowania, aby nie wyschły.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
CiastoCiasto
RolkaRolka
1
Połóż jedną stronę plastiku na dnie Prasy, umieść kulkę ciasta na środku i złóż drugą stronę plastiku na ciasto. Zamknij górną część tortilli naciśnij mocno na ciasto, aby uformować tortillę. (Patrz Uwaga.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
CiastoCiasto
2
Rozgrzać patelnię do nagrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść tortillę na patelni i gotuj przez 1 1/2 minuty. Używając szpatułki, odwróć ją i kontynuuj gotowanie, odwracając ją od czasu do czasu, aż obie strony zostaną pokryte małymi brązowymi plamkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
4
Przenieś na talerz i przykryj ręcznikiem kuchennym, aby utrzymać ciepło podczas gotowania pozostałych tortilli, układając gotowe tortille na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
5
Podawać natychmiast.
1
Jeśli nie możesz zdobyć prasy do tortilli, wystarczy czysty blat. Nadal będziesz potrzebował plastiku, aby ciasto nie przyklejało się do blatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
CiastoCiasto
2
Umieść kulkę ciasta po jednej stronie plastiku, przykryj drugą stroną i użyj ciężkiej patelni, aby nacisnąć tortillę. Masa mix można znaleźć na rynkach łacińskich i niektórych większych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Smak
4
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn