Domowe Tofu z grzybami Shiitake
Domowe Tofu z grzybami Shiitake to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pieprzu, olej sezamowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Domowe Tofu z grzybami, szpinakiem i fermentowaną czarną fasolą, Kurczak na parze z grzybami Shiitake i Tofu, oraz Azjatycka Sałatka Z Grzybami Tofu I Shiitake.
Instrukcje
Pokroić blok tofu na pół wzdłuż, a następnie pokroić każdą połowę na około 8 plastry o grubości 1/2 cala.
Posmaruj każdy plasterek sosem sojowym po obu stronach i umieść na blasze do pieczenia.
Piec do jasnobrązowego, o 15 protokół, a następnie odwrócić i gotować przez kolejne 10 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić. Podczas pieczenia tofu, zalać gorącą wodą na pokrojone grzyby shiitake. (Jeśli nie masz pokrojonych grzybów, użyj całych i pokrój po nawodnieniu.) Pozostawić do namoczenia do miękkości. Grzyby pozostawić w namoczonym płynie i odstawić do czasu potrzebnego. Spryskaj wok lub dużą patelnię nieprzywierającą odrobiną oleju rzepakowego i umieść na średnim ogniu.
Dodać czosnek, czarną fasolę i czerwoną paprykę i smażyć przez około 1 minutę. (Patrz uwaga poniżej.)
Dodać paski czerwonej papryki i gotować przez kolejną minutę. Wymieszać grzyby, wraz z ich moczenia cieczy, i dodać tofu i sos sojowy.
Niech gotować na wolnym ogniu przez około 10 protokół, aby umożliwić tofu wchłonąć smaki. Następnie wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i mieszać aż zgęstnieje.
Dodać pokrojoną zieloną cebulę i olej sezamowy i od razu podawać na ryżu. Składniki na 4 porcje.