Domowe lody z ciasteczkami czekoladowymi-wegańskie i bezglutenowe

Domowe lody z ciasteczkami czekoladowymi-wegańskie i bezglutenowe
Domowe ciasto czekoladowe ciasto lody-wegańskie i bezglutenowe może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 795 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 77 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz mąkę gryczaną, olej kokosowy, sodę oczyszczoną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Surowe wegańskie czekolada Chip Cookie Ciasta Bites (bezglutenowe, wolne od soi), Chocolate Chip Cookie Dough Cups (Bezglutenowe, Paleo + Wegańskie), oraz 4-Składnik płatki owsiane czekolada Chip Cookie Ciasta Bites (wegańskie i bezglutenowe ) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku ciasteczek: wymieszać, aby połączyć.Schłodzić ciasto przez co najmniej godzinę przed pieczeniem cookies.In dużą miskę, wymieszać suche składniki (pierwsze 8 składników) widelcem przez 2 minuty. Pomaga to zapewnić, że wszystkie suche składniki są dokładnie combined.In mikserem stojącym lub mikserem ręcznym zmiksować mokre składniki (następny
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
składniki.Dokładnie wymieszać w zmielonej mieszance nasion lnu z resztą mokrych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Siemię Lniane MieloneSiemię Lniane Mielone
3
Wymieszać suche składniki z mokrymi składnikami na raz. Upewnij się, że rzeczy są dobrze połączone przed dodaniem w następnej trzeciej suchych składników i zeskrobać po bokach miski. Jeśli okaże się, że ciasto jest trochę na suchej stronie można dodać wody lub mleka migdałowego jedną łyżkę na raz, aby pomóc zwilżyć mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Do ciasta wlać woreczek z kawałkami czekolady i ręcznie wymieszać, aby połączyć.Oddzielić ciasto na pół.Owinąć połowę ciasta i przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę przed pieczeniem w temperaturze 350 stopni przez 15-20 minut na pyszne ciasteczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1
Wlać szklankę mleka migdałowego do małej miseczki lub filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać mąkę z tapioki i mieszać, aż mąka zostanie dokładnie połączona z milk.In rondel 2 quart, na średnim ogniu, dodać krem kokosowy, pozostała filiżanka mleka migdałowego, kakao w proszku, nektar z agawy i ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Skrobia Z TapiokiSkrobia Z Tapioki
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Ubijaj, aby połączyć składniki i ubijaj, aż na brzegach patelni utworzą się małe pęcherzyki. Do tego czasu proszek kakaowy powinien być całkowicie połączony z płynnymi składnikami i wyglądać jak gorzkie mleko czekoladowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko CzekoladoweMleko Czekoladowe
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć z ognia i ubić w mieszance mąki z mleka migdałowego tapioca. Mieszaj, gdy to wlewasz. Zobaczysz, że wszystko zaczyna się zagęszczać niemal natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Z TapiokiSkrobia Z Tapioki
2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Dodać niewielką szczyptę soli do mieszaniny i ponownie ubijać.Przykryj górną część mieszaniny kawałkiem plastikowej folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Umieścić folię bezpośrednio na powierzchni mieszaniny (zapobiegnie to tworzeniu się skóry na wierzchu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
7
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia na trochę, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny.
8
Wlać schłodzoną mieszankę do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcją.W międzyczasie wyjmij schłodzoną patelnię ciasta z lodówki i zdejmij plastikowy plastik ochronny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Paście Pomarańczowej I żółtejBarwnik Spożywczy W Paście Pomarańczowej I żółtej
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Ciasto ciasteczkowe pokroić na " kwadraty. Nie martw się, jeśli nie są idealne (nie będą)...to przecież lody....Gdy ciasto zostanie pocięte, włóż z powrotem do lodówki, aż lody zostaną zrobione w maszynie.Po zakończeniu lodów zeskrobuj je do miski, w której będziesz je przechowywać.Ułóż kawałki ciastek na miękkich lodach i wymieszaj, aby połączyć. Ciasto może się trochę rozbić, a kawałki czekolady mogą wyjść, ale to jest w porządku.Przykryć pojemnik i schłodzić przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.Jeśli lody pozostaną do zamrożenia na noc, będzie to dość trudne do rozdania. Wystarczy go odkryć i włożyć do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund, aż będzie można go zgarnąć.Możesz podawać to z niektórymi ciasteczkami, które zrobiłeś z resztą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn