Domowe lody z ciasteczkami czekoladowymi-wegańskie i bezglutenowe

Domowe ciasto czekoladowe ciasto lody-wegańskie i bezglutenowe może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 795 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 77 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz mąkę gryczaną, olej kokosowy, sodę oczyszczoną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Surowe wegańskie czekolada Chip Cookie Ciasta Bites (bezglutenowe, wolne od soi), Chocolate Chip Cookie Dough Cups (Bezglutenowe, Paleo + Wegańskie), oraz 4-Składnik płatki owsiane czekolada Chip Cookie Ciasta Bites (wegańskie i bezglutenowe ) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku ciasteczek: wymieszać, aby połączyć.Schłodzić ciasto przez co najmniej godzinę przed pieczeniem cookies.In dużą miskę, wymieszać suche składniki (pierwsze 8 składników) widelcem przez 2 minuty. Pomaga to zapewnić, że wszystkie suche składniki są dokładnie combined.In mikserem stojącym lub mikserem ręcznym zmiksować mokre składniki (następny
składniki.Dokładnie wymieszać w zmielonej mieszance nasion lnu z resztą mokrych składników.
Wymieszać suche składniki z mokrymi składnikami na raz. Upewnij się, że rzeczy są dobrze połączone przed dodaniem w następnej trzeciej suchych składników i zeskrobać po bokach miski. Jeśli okaże się, że ciasto jest trochę na suchej stronie można dodać wody lub mleka migdałowego jedną łyżkę na raz, aby pomóc zwilżyć mieszaninę.
Do ciasta wlać woreczek z kawałkami czekolady i ręcznie wymieszać, aby połączyć.Oddzielić ciasto na pół.Owinąć połowę ciasta i przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę przed pieczeniem w temperaturze 350 stopni przez 15-20 minut na pyszne ciasteczka.
Wlać szklankę mleka migdałowego do małej miseczki lub filiżanki.
Dodać mąkę z tapioki i mieszać, aż mąka zostanie dokładnie połączona z milk.In rondel 2 quart, na średnim ogniu, dodać krem kokosowy, pozostała filiżanka mleka migdałowego, kakao w proszku, nektar z agawy i ekstrakt z wanilii.
Ubijaj, aby połączyć składniki i ubijaj, aż na brzegach patelni utworzą się małe pęcherzyki. Do tego czasu proszek kakaowy powinien być całkowicie połączony z płynnymi składnikami i wyglądać jak gorzkie mleko czekoladowe.
Zdjąć z ognia i ubić w mieszance mąki z mleka migdałowego tapioca. Mieszaj, gdy to wlewasz. Zobaczysz, że wszystko zaczyna się zagęszczać niemal natychmiast.
Dodać niewielką szczyptę soli do mieszaniny i ponownie ubijać.Przykryj górną część mieszaniny kawałkiem plastikowej folii.
Umieścić folię bezpośrednio na powierzchni mieszaniny (zapobiegnie to tworzeniu się skóry na wierzchu).
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia na trochę, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny.
Wlać schłodzoną mieszankę do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcją.W międzyczasie wyjmij schłodzoną patelnię ciasta z lodówki i zdejmij plastikowy plastik ochronny.
Ciasto ciasteczkowe pokroić na " kwadraty. Nie martw się, jeśli nie są idealne (nie będą)...to przecież lody....Gdy ciasto zostanie pocięte, włóż z powrotem do lodówki, aż lody zostaną zrobione w maszynie.Po zakończeniu lodów zeskrobuj je do miski, w której będziesz je przechowywać.Ułóż kawałki ciastek na miękkich lodach i wymieszaj, aby połączyć. Ciasto może się trochę rozbić, a kawałki czekolady mogą wyjść, ale to jest w porządku.Przykryć pojemnik i schłodzić przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.Jeśli lody pozostaną do zamrożenia na noc, będzie to dość trudne do rozdania. Wystarczy go odkryć i włożyć do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund, aż będzie można go zgarnąć.Możesz podawać to z niektórymi ciasteczkami, które zrobiłeś z resztą ciasta.