Domowe Karmelowe Taffy
Domowe karmelowe Toffy mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 35 i kosztuje 24 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 160 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mleko skondensowane, syrop kukurydziany, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to {Chudy} karmelowe lody Macchiato z domową karmelową mżawką, Taffy, oraz Taffy.
Instrukcje
Dolna linia i boki 8-calowej kwadratowej patelni z folią aluminiową, dzięki czemu 2 do 3 cali rozciąga się na boki. Obficie nasmarować folią. Rozpuścić 1 szklankę masła w 3-qt. rondel na małym ogniu. Wymieszać z brązowym cukrem, słodzonym mlekiem skondensowanym i syropem kukurydzianym do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż termometr cukierkowy zarejestruje 235 (około 20 minut).
Dodaj skórkę pomarańczową; wymieszaj 1 minutę lub do momentu, aż mieszanina będzie gładka i nie będzie już bulgotać. Szybko wlać do przygotowanej patelni.
Odstawić 2 godziny. Wyciągnij karmelki z patelni, używając boków foliowych jako uchwytów.
Pokroić na kawałki 2 x 1 cal za pomocą noża z masłem. Przechowywać w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia. Aby zapakować do prezentu, zawiń każdy kawałek w toffi.
Opakowanie w: Średniej szklanej torbie (20 centów; thinkgarnish.com)