Domowe Chipsy Ziemniaczane
Domowe chipsy ziemniaczane mogą być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, papryka, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Domowe Chipsy Ziemniaczane, Domowe Chipsy Ziemniaczane Parmezan, oraz Domowe Chipsy Ziemniaczane Z Grilla.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej z orzeszków ziemnych w frytkownicy do 375 stopni F.
Ziemniaki obrać, a następnie pokroić w bardzo cienkie plastry 1/8 cala za pomocą mandoliny z prostym mocowaniem ostrza. Ziemniaki przechowywać w bardzo zimnej wodzie, aż będą gotowe do usmażenia po pokrojeniu.
Ziemniaki odcedzić w durszlaku i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Smażyć ziemniaki partiami, tylko kilka na raz, przez około 3 do 4 minut. Gdy osiągną złoty kolor brązowy, Usuń wióry z frytkownicy i osusz na wyłożonej ręcznikiem pieprzowym tacy na arkusze. Kurz natychmiast solą, pieprzem i przyprawą do grilla Neely, do smaku.
Składniki połączyć i dobrze wymieszać.