Domowa meksykańska lasagne
Domowa meksykańska lasagne wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 1,36 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 362 kalorie , 21 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga śmietany, sera Cheddar, cebuli i jajka. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 43% , to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują lasagne warzywną z domowymi arkuszami lasagne (bez maszyny do makaronu) , lasagne warzywną z domowymi arkuszami lasagne (bez maszyny do makaronu) i meksykańską lasagne .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe, a cebula będzie miękka; odpływ. Wymieszaj sos picante, fasolę, sól i pieprz; odłożyć na bok.
W małej misce połącz twaróg i jajko.
Rozłóż jedną trzecią mieszanki mięsnej w jednym 13-calowym. x 9 cali naczynie do pieczenia lub dwa 8-calowe. kwadratowe naczynia do pieczenia. Na wierzch połóż połowę sera Monterey Jack, połowę mieszanki twarogu i sześć tortilli (w razie potrzeby rozerwij tortille, aby ser był dokładniej pokryty). Powtarzaj warstwy, kończąc na mięsie.
Piec w temperaturze 350° przez 45-50 minut.
Odstawić na kilka minut przed podaniem.
Udekoruj zieloną cebulą i podawaj ze śmietaną, jeśli chcesz.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne świetnie komponuje się z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Antinori Villan Antinori Chianti Classico Riserva. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva]()
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Wykonana w 90% z Sangiovese i w 10% z Merlota, Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2010 ma intensywnie rubinowoczerwony kolor z aromatami owoców i przypraw. Lekkie akcenty starzenia w dębie podkreślają nuty wiśni i czerwonych jagód, typowe dla winogron Sangiovese. Smaki wina są harmonijne na podniebieniu, a taniny są zrównoważone i dojrzałe. Trwałe wykończenie tętni życiem i przyjemną mineralnością, typową dla Chianti Classico.