Domowa Irlandzka peklowana wołowina i warzywa

Domowa Irlandzka peklowana wołowina i warzywa
Domowej roboty Irlandzka peklowana wołowina i warzywa mogą być tylko Europejska przepis, którego szukasz. To danie główne ma 949 kalorii, 79g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 6,81 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka kapusty, gruba sól koszerna, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Domowa Peklowana Wołowina Z Warzywami, Irish Channel peklowana wołowina i kapusta, oraz Peklowana Wołowina I Kapusta Z Sosem Z Musztardy Irlandzkiej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 6 szklanek wody i piwa do dużej głębokiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodać grubą sól; mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
3
Dodać cukier; mieszać do rozpuszczenia. W razie potrzeby wymieszaj Insta Cure No.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Wymieszać w marynowanych przyprawach. Przebić mostek całym czubkiem małego ostrego noża. Zanurzyć mostek w płynie, a następnie przykryć ciężkim talerzem, aby go obciążyć. Przykryć i przechowywać w lodówce 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy MarynowanePrzyprawy Marynowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Wyjąć mostek z solanki. Wymieszać płyn do wymieszania. Powrót mostek do solanki; top z ciężkim talerzem. Przykryć; przechowywać w lodówce 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
6
Wyjąć mostek z solanki. Spłukać zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1
Peklowaną wołowinę umieścić w bardzo dużym szerokim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj mocne i tyle wody, aby pokryć o 1 cal. Owiń gazę wokół liści laurowych, nasion kolendry, ziela angielskiego i chile, zamykając całkowicie i związać sznurkiem kuchennym, aby zabezpieczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
StoutStout
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj torebkę przypraw do garnka z wołowiną; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina będzie miękka, o 2 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Przełożyć wołowinę na dużą blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Dodaj rzepy i wszystkie pozostałe warzywa do płynu w garnku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować delikatnie, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 25 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć warzywa na blachę do pieczenia z wołowiną. Powrót wołowiny do garnka i rewarm 5 minut. Odrzuć torbę z przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
RzepaRzepa
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Pokrój wołowinę na ziarno w plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż wołowinę i warzywa na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
7
Podawać z kremem chrzanowym i musztardą Guinness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
GuinnessGuinness
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
8
Do Przodu
9
Mostek można wyjąć z solanki 2 dni wcześniej. Owinąć peklowaną wołowinę w plastik, przykryć folią i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Cook ' s Note
11
Insta Cure No. 1 to mieszanina azotanu sodu i soli, która jest stosowana w kiełbasach peklowanych i wędzonych, aby zapobiec zatruciu jadem kiełbasianym. W tej solance jej jedynym celem jest zapobieganie szaremu mięsu, więc z pewnością można go pominąć. Znajdziesz Insta Cure nr 1 na sausagemaker. com.Chile De Rbol to cienkie, czerwone, bardzo gorące chile o długości trzech cali; sprzedawane w niektórych supermarketach oraz w sklepach ze specjalistyczną żywnością i rynkach łacińskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa WędzonaKiełbasa Wędzona
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Składniki

43 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3kilogramymostek wołowy płasko krojony, przycięty, z pozostałym tłuszczemmostek wołowy płasko krojony, przycięty, z pozostałym tłuszczem4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipiwo lagerpiwo lager907Orzechy dowolne (posiekane)kapusta ćwiartkowakapusta ćwiartkowa61 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew obranamarchew obrana1Średnia żółta cebula, posiekanagruba sól koszernagruba sól koszerna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona kolendrynasiona kolendry1suszone chile de árbol (patrz uwaga), łamane na półsuszone chile de árbol (patrz uwaga), łamane na pół2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(pakowane) złoty brązowy cukier(pakowane) złoty brązowy cukier340Orzechy dowolne (posiekane)Guinness stout lub inny stout lub porterGuinness stout lub inny stout lub porter8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKrem ChrzanowyKrem Chrzanowy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMusztarda GuinnessaMusztarda Guinnessa41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, obrana, przepołowiona przez końce korzeniowecebula, obrana, przepołowiona przez końce korzeniowe21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpasternak, obrany, pokrojony na 2 cale długościpasternak, obrany, pokrojony na 2 cale długości596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprzyprawy marynowaneprzyprawy marynowane1kilogramynieobrane ziemniaki średnio białe lub czerwone (onieobrane ziemniaki średnio białe lub czerwone (o121 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej12 młodych rzep, przyciętych lub 3 średnie rzepy lub rutabagas, obrane, ćwiartowane12 młodych rzep, przyciętych lub 3 średnie rzepy lub rutabagas, obrane, ćwiartowane1Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2ziele angielskie całeziele angielskie całe8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySernikSernik2(zima)Insta Cure no. 1 (opcjonalnie, patrz uwaga)Insta Cure no. 1 (opcjonalnie, patrz uwaga)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia94
Magazyn