Dolmas (Nadziewane Liście Winogron)
Dolmas (nadziewane liście winogron) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 216 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 254 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, Koper zielski, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Dolmas (Nadziewane Liście Winogron), Dolmas (Nadziewane Liście Winogron), oraz Dolmas - Liście Winogron Nadziewane Aromatycznym Ryżem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę do miękkości. Wymieszać z ryżem i gorącą wodą do przykrycia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest w połowie gotowane, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać pastę pomidorową, porzeczki, orzeszki piniowe, cynamon, liście mięty, Koper, ziele angielskie i kminek.
Niech mieszanina ostygnie.
Przygotuj duży garnek, umieszczając odwróconą płytkę na dnie; chroni to dolmy przed bezpośrednim ciepłem podczas gotowania na parze.
Liście winogron opłukać w ciepłej wodzie; odcedzić i odciąć wszelkie łodygi.
Umieść około 1 łyżeczki schłodzonej mieszaniny ryżu na środku liścia. Złóż boki, a następnie zwiń w kształt cygara.
Umieścić w gotowym doniczce. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Wlać wystarczająco ciepłą wodę, aby dotrzeć do dna pierwszej warstwy dolmasów. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 30 do 45 minut, lub aż ryż jest całkowicie gotowane. Często sprawdzaj poziom wody i dodawaj więcej w razie potrzeby.