Dolmas (Nadziewane Liście Winogron)

Dolmas (Nadziewane Liście Winogron)
Dolmas (nadziewane liście winogron) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 216 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 254 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, Koper zielski, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Dolmas (Nadziewane Liście Winogron), Dolmas (Nadziewane Liście Winogron), oraz Dolmas - Liście Winogron Nadziewane Aromatycznym Ryżem.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Podsmaż cebulę do miękkości. Wymieszać z ryżem i gorącą wodą do przykrycia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest w połowie gotowane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Wyjąć z ognia i wymieszać pastę pomidorową, porzeczki, orzeszki piniowe, cynamon, liście mięty, Koper, ziele angielskie i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
KoperKoper
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
PorzeczkiPorzeczki
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
4
Niech mieszanina ostygnie.
5
Przygotuj duży garnek, umieszczając odwróconą płytkę na dnie; chroni to dolmy przed bezpośrednim ciepłem podczas gotowania na parze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Liście winogron opłukać w ciepłej wodzie; odcedzić i odciąć wszelkie łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Umieść około 1 łyżeczki schłodzonej mieszaniny ryżu na środku liścia. Złóż boki, a następnie zwiń w kształt cygara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Umieścić w gotowym doniczce. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Wlać wystarczająco ciepłą wodę, aby dotrzeć do dna pierwszej warstwy dolmasów. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 30 do 45 minut, lub aż ryż jest całkowicie gotowane. Często sprawdzaj poziom wody i dodawaj więcej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia80
Magazyn