Dip szpinakowy z chipsami Cajun Pita
Dip szpinakowy z chipsami Cajun Pita jest wegetariańska hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 10g tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Ten przepis służy 18. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 7 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka pieczywa pita, śmietany, szpinaku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Gorący szpinak z chipsami Pita, Dip z karczochów i szpinaku z przyprawionymi chipsami Pita, oraz Zdrowy Dip parmezanowy ze szpinakiem i chipsami Pita.
Instrukcje
W misce połączyć śmietanę, szpinak, czerwoną paprykę, cebulę, czosnek, sól i sos ostrej papryki. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Tymczasem, dla chipsów, pokroić każdą pita pół na cztery kliny.
Połączyć masło, przyprawy Cajun i kminek; szczotkować szorstką stronę klinów pita.
Umieścić na nieosmarowanych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 8-10 minut lub aż frytki będą złotobrązowe i chrupiące.