Dip Hummus
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Dip Hummus może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 227 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Jeśli masz ciecierzycę, paprykę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj 5-Składnikowy Dip Z Pieczonego Hummusu Z Kurczaka Buffalo, Jak zrobić Ultra gładki Domowy Hummus ... czyli Hummus marzeń), oraz Hummus marynowana Sałatka z grillowanego kurczaka z sosem Hummus-Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W blenderze połącz wszystkie składniki z wyjątkiem pietruszki i papryki do dekoracji. Zmiksuj na małej prędkości, aż będzie gładka. Będziesz musiał często zatrzymywać blender, aby wcisnąć składniki. Jeśli mieszanka jest zbyt sucha i masz problemy z mieszaniem, dodaj kilka łyżek oliwy z oliwek, aby pomóc.
Zeskrobać hummus na talerz.
Posypać papryką na wierzchu, skropić lekko oliwą z oliwek, roztrzepać natkę pietruszki na wierzchu i podawać. Możesz zrobić hummus do kilku godzin przed podaniem. Przykryj wierzch folią i pozostaw w temperaturze pokojowej.
Na łyżkę stołową: kalorie: 57; tłuszcz całkowity: 4 gramy; tłuszcz nasycony: 0,5 grama; białko: 1 gram; węglowodany całkowite: 5 gramów; cukier: 0 gramów; błonnik: 1 gram; Cholesterol: 0 miligramów; sód: 96 miligramów