Dip Curry i Mango Chutney
Przepis curry i mango Dip Chutney jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz pieprz cayenne, chutney mango, curry w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mango Chutney Kurczak Curry, Kurczak Curry Z Chutney Z Mango, oraz Przegrzebki morskie na porach z sosem Mango Curry Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce do serwowania wymieszać 1 szklankę śmietany, 1/3 szklanki chutney z mango,2 łyżki. drobno posiekana kolendra, 1 łyżeczka. curry w proszku, 1/2 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pieprz cayenne. Schłodzić, ciasno zawinięte, aż będą gotowe do podania. (Dip może być przygotowany do 4 godzin wcześniej.) Ułożyć na półmisku z chrupiącymi i chlebowymi pałeczkami.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.