Diabelskie Jajka
Diabelskie jaja wymagają ok. 24 minuty od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 75 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 85 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz majonez, chrzan, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Diabelskie Jajka, Diabelskie Jajka, oraz Diabelskie zielone jajka i szynka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieścić jajka w dużym rondlu i zalać wodą.
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 9 minut.
Wyjąć jaja z wody i uruchomić pod zimną wodą przez około 1 minutę lub aż ostygnie na tyle, aby dotknąć. Jajka obrać pod zimną bieżącą wodą.
Jajka pokroić na pół wzdłuż. Wyjąć żółtka i wyrzucić 6 z nich lub zapisać do innego użycia. Odstawić białka.
Pozostałe żółtka umieścić w średniej misce i rozgnieść z tofu, majonezem, musztardą, ostrym sosem, chrzanem i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Łyżka mieszaniny w rogu plastikowej torbie i odciąć koniec. Wymieszać żółtko z białkami. Ułożyć na półmisku i posypać papryką.