Deser Ze Świeżego Mango Z Cytryną
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1614 kalorii, 46g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz odparowane mleko, chłodną bitą polewę, mango i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Deserowa Ze Świeżego Mango, Deser z musem z Mango, jagód i cytryny, oraz Kremowy deser cytrynowy ze świeżymi winogronami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3/4 szklanki wody do wrzenia.
Dodaj do 1 pkg. żelatynę wymieszać w małej misce; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia.
Wlać 1/4 szklanki żelatyny do 2-qt. szklana miska lub forma natryskiwana sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 15 min. lub aż lekko zgęstnieje. W międzyczasie obrać mango i pokroić w plasterki o grubości 1/8 cala.
Ułóż mango, z plasterkami lekko nakładającymi się na siebie, nad żelatyną w misce. Delikatnie wlać pozostałą mieszankę żelatyny cytrynowej na mango. Przechowywać w lodówce 15 min. lub dopóki żelatyna nie zostanie ustalona, ale nie będzie jędrna.
Tymczasem doprowadzić pozostałą wodę do wrzenia.
Dodać do połączonych pozostałych mieszanek żelatyny w średniej misce; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia. Wymieszać z odparowanym mlekiem. Przechowywać w lodówce 30 min.
Wlać odparowaną mieszaninę mleka na warstwę żelatyny w misce. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub do firmy. Deser Unmold tuż przed podaniem. Top z chłodnym batem.