Deser Zbiorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj deseru żniwnego. Ten przepis serwuje 15 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jeśli masz pod ręką bitą polewę kartonową, mielony imbir, lukier waniliowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy obejmują Deser Owocowy Zbiorów, Farsz Żniwny, oraz Sałatka Żniwna.
Instrukcje
W ciężkim rondlu posyp żelatyną mleko; odstawić na 5 minut. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści.
Dodaj dynię, brązowy cukier, sól, imbir, cynamon i gałkę muszkatołową. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia do żółtek jaj; wróć wszystko na patelnię; ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej (mieszanina będzie gęsta).
Zdjąć z ognia. Przykryj powierzchnię woskowanym papierem; przechowywać w lodówce bez mieszania, aż ostygnie. Złóż połowę bitej polewy.
Ułóż połowę wafli w natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. danie. Na wierzch połowę mieszanki dyni; powtórz.
Posmaruj pozostałą bitą polewą. Wstaw do lodówki na 3 godziny lub do zestalenia.
Zdobądź deser na 15 kawałków;ułóż kukurydzę cukierkową w grupach po trzy.
Połącz lukier i barwnik spożywczy; umieść w małej zamykanej plastikowej torbie. Włóż okrągłą końcówkę ciasta nr 5; rura na każdym kawałku.
Wytnij deser wzdłuż linii punktowanych.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Deser naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.