Klasyczne Placki Ziemniaczane
Klasyczne placki ziemniaczane mogą być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 102 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odebrać russet ziemniaki, jajko, olej, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Klasyczne Placki Ziemniaczane, Klasyczne Placki Ziemniaczane, oraz Klasyczne Placki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki zetrzeć, a następnie cebulę za pomocą dużego otworu tarki pudełkowej.
Umieść starte warzywa na środku dużego czystego ręcznika kuchennego. Podnieś końce ręcznika i skręć razem, tworząc torebkę. Trzymaj wiązkę nad zlewem,a następnie wyciśnij jak najwięcej nadmiaru wilgoci z warzyw.
Umieścić mieszaninę warzyw w dużej misce.
Dodać jajko, mąkę, sól i pieprz; dobrze wymieszać.
Rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu. Ostrożnie upuść łyżki stołowe mieszanki warzywnej na patelnię; rozłóż każdą w cienkie koło z tyłu łyżki. Powtórz gotować 2 do 3 latkes na raz. Gotować 3 do 4 min. z każdej strony lub aż do złotego koloru po obu stronach.
Usuń latkes z patelni; spuścić Na Ręczniki papierowe.
Podawać każdą latke z 1 łyżeczką. śmietany; posypać lekko szczypiorkiem.