Deser z jagodami imbirowymi
Deser z jagodami imbirowymi może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 27 g tłuszczu i łącznie 424 kalorie. Za 1,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ekstraktu waniliowego, masła, pierników i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 21% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Gingersnap-Pumpkin Dessert, Gingersnap Pumpkin Dessert i Triple Berry Gingersnap & Granola Yogurt Parfait są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj okruchy piernika, okruchy wafla, orzechy włoskie i masło. Naciśnij na spód i 1-1/2 cala w górę po bokach natłuszczonej 6-calowej. forma do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 5-7 minut lub do momentu, aż skórka się zetnie. Studzimy na drucianej kratce.
W małej misce ubij serek śmietankowy i cukier na gładką masę.
Dodaj wanilię. Ostrożnie rozprowadź około 1/3 szklanki na cieście. Na wierzch połóż połówki borówek.
Posmaruj około 1/3 szklanki mieszanki serka śmietankowego. Na wierzch udekoruj truskawkami.
Posmaruj pozostałą mieszanką serka śmietankowego. Na wierzchu ułóż resztę borówek. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 4 godziny.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka Gingersnap można łączyć z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava wybierane są z dużą starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – a raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na potrząsaniu butelkami w celu ujednorodnienia drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich potencjału aromatycznego i smakowego, przez ponad ich ponad 48 miesięcy starzenia. Rezultatem jest delikatna cava o bladożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety. Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada