Zapiekanka Pomidorowa z Dwiema Fasolami

Zapiekanka Pomidorowa z Dwiema Fasolami
Zapiekanka pomidorowa z dwiema fasolkami od początku do końca zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Ten przepis służy 16 osobom. Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 5 g białka i 9 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup oregano, grzyby, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 24% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Podobne przepisy to Sałatka z zielonej fasoli, żółtej fasoli i pomidorów z białym balsamicznym winegretem, Sałatka z zielonej fasoli i pomidorów z dressingiem z pieczonych pomidorów oraz Sałatka z pomidorów wiśniowych, fasolki szparagowej i fasoli woskowej z bułką tartą z ziołami z „Kitchen Garden Cookbook” .

Instrukcje

1
Umieść fasolę w dużym rondlu i zalej wodą; doprowadzić do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 8–10 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Funta świeżej Fasoli Woskowej, Pokrojonej Na 2-calowe Kawałki1-1/2 Funta świeżej Fasoli Woskowej, Pokrojonej Na 2-calowe Kawałki
świeża Fasola Woskowa, Pokrojona Na 2-calowe Kawałkiświeża Fasola Woskowa, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odpływ; dodać pomidory i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3
Na dużej patelni podsmaż grzyby i cebulę na 4 łyżkach masła, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj 1 łyżeczkę czosnku, 1 łyżeczkę bazylii, 1 łyżeczkę oregano i sól; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodaj do mieszanki fasoli; wrzucić do płaszcza. Łyżką włóż do natłuszczonej 3-qt. naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Rozpuść pozostałe masło; wymieszać z bułką tartą, serem i pozostałym czosnkiem, bazylią i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
7
Posypać mieszanką fasoli.
8
Przykryj i piecz w temperaturze 400° przez 20 minut. Odkryć; piec 15 minut dłużej lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn