Deser z gruszką i ricottą
Deser z Gruszką Ricotta to deser przeznaczony dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 128 kalorii . Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką miód, gruszkę, orzechy włoskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i pierwotną . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27% . Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują deser z pikantną gruszką , deser z karmelową gruszką i deser z pieczonej gruszki .
Instrukcje
Wydrąż gruszkę od dołu, pozostawiając łodygę nienaruszoną.
Przeciąć pionowo na pół. Pokrój gruszkę, ale nie do końca, pozostawiając kawałki przyczepione do łodygi.
W małej misce połącz ser ricotta i 1 łyżeczkę miodu.
Połóż połówki gruszek na talerzach deserowych; lekko wachlować.
Rozłóż mieszaninę ricotty na plasterkach gruszki.
Skropić pozostałym miodem; posypać orzechami włoskimi.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "