Deser Borek

Deser Borek
Deser Borek to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mało kto lubi ten deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka moreli, masło, ciasto filo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Półmoń Borek, Feta Borek, oraz Borek Algierski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Posmaruj patelnię z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
W robocie kuchennym pulsuj orzechy włoskie i pistacje, aż będą grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Przenieść orzechy do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Umieść morele w procesorze i pulsuj je, aż grubo posiekane, dodaj do mieszaniny orzechów i dobrze wymieszaj rękami, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
6
Dodać 2 łyżki miodu i 1/4 szklanki roztopionego masła; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Rozwiń ciasto filo i połóż arkusze płasko na powierzchni roboczej. Trzymaj ciasto przykryte wilgotnym, nie mokrym ręcznikiem, ponieważ pracujesz, aby zapobiec wysuszeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
8
Na maślaną patelnię ułożyć 1 arkusz filo, posmarować roztopionym masłem i posypać około 1 łyżeczką cukru. Powtórz z 3 pozostałymi arkuszami filo, układając jeden na drugim i posypując każdy cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Rozłóż nadzienie orzechowe cienką warstwą na wierzchu ciasta, pozostawiając 1-calową granicę ze wszystkich stron. Złożyć długie boki i zwinąć ciasto jak cygaro.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Cały wierzch posmarować jeszcze bardziej roztopionym masłem i posypać ciasto pozostałą łyżeczką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
11
Piec przez 45 minut, lub do złotego koloru i chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Pokroić borek w 1-calowe Wiatraczki.
13
Skropić pozostałymi 2 łyżkami miodu przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn