Dekonstrukcyjne wakacje Turcja z sosem szałwiowym
Deconstructed Holiday Turcja z sosem szałwiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 826 kalorii, 123g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz liście selera, liście laurowe, liście z 2 gałązek szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dekonstruowany wakacyjny Indyk Teda Allena z sosem z szałwii, Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym, oraz Pieczony indyk z sosem z szałwii.
Instrukcje
Spłukać części indyka i umieścić w dwukrotnie 2 1/2-galon zamykane plastikowe torby (lub duży stockpot).
Dodaj sól, miód, czosnek, liście laurowe, tymianek, szałwia, pieprz, ziele angielskie i liście selera.
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć indyka-około 3 ćwiartek. Wycisnąć powietrze, Zamknąć worki i umieścić w dużej misce lub innym pojemniku, aby chronić przed wyciekami. Przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 218°. Ułóż stojaki w górnej i dolnej części piekarnika.
Wyjąć części indyka z solanki, osuszyć papierowymi ręcznikami i umieścić, skórą do góry, na stojakach ustawionych w 2 średnich patelniach do pieczenia (pamiętaj, aby pozostawić przestrzeń między częściami dla cyrkulacji powietrza).
Wlać 1 szklankę wody do każdej patelni.
Części indyka skropić roztopionym masłem i rozsypać liśćmi szałwii.
Umieść 1 patelnię na każdym stojaku piekarnika i piecz, aż zacznie brązowieć, o 30 protokół.
Obniż temperaturę do 204°, Zmień pozycje patelni i obróć każdą patelnię o 180°. Kontynuuj pieczenie, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego w najgrubszą część piersi, unikając kości, rejestruje 165°, około 1 do 1 1/4 godziny.
Części indyka przełożyć folią na talerz i namiot.
Wlać soki z patelni do szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek, odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 2 do 3 minut, a następnie odtłuścić i zachować tłuszcz.
Zestaw 1 patelnia do pieczenia w 2 palnikach, dodać 2 szklanki bulionu z kurczaka i doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Dodaj gotujący się bulion do soków na patelni w miarce, a następnie dodaj dodatkowy bulion z kurczaka, w razie potrzeby, do równej 4 szklanki płynu.
W średnim rondlu na umiarkowanie małym ogniu roztopić masło, następnie ubić mąkę i gotować, ubijając stale, aż będzie gładka, około 2 minut. Stopniowo ubijać mieszaninę bulionu i wszelkie zebrane soki z talerza gospodarstwa indyka, następnie podnieść ciepło do umiarkowanie wysokiej i gotować mieszaninę, odkryte, aż zgęstnieje, o 8 protokół.
Doprawić sosem solą i pieprzem do smaku. Pokrój kawałki indyka i udekoruj szałwią; podawaj z sosem.