Deb ' s Spicy Beef Curry

Deb ' s Spicy Beef Curry
Przepis Deb ' s Spicy Curry wołowiny może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 55 minut. To danie główne ma 667 kalorii, 38g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.2 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, korzeń imbiru, skórkę z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko kokosowe w puszkach, możesz śledzić to danie główne z Zdrowe Tarty Limonkowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 83%. Podobne przepisy to Ostre Curry Wołowe, Ostre Tajskie Curry Wołowe, oraz Ostre Tajskie Curry Wołowe.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Posyp paski wołowiny lekko solą i czarnym pieprzem, i podsmaż mięso na gorącym oleju, aż dobrze rumiane z obu stron, 2 do 4 minut, pracując partiami. Nie tłocz wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Przełożyć wołowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
4
Zmniejszyć ogień do medium, i gotować szalotki, aż zaczną stać się miękkie, o 2 protokół; wymieszać imbir i gotować 1 dodatkową minutę. Wymieszać pastę curry i smażyć jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
SzalotkaSzalotka
ImbirImbir
5
Wymieszać w bulionie z kurczaka i doprowadzić do wrzenia, skrobanie i rozpuszczanie wszelkich brązowych bitów smakowych z patelni. Wymieszać z mlekiem kokosowym i sosem rybnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sos RybnySos Rybny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zwiększ ciepło do średniej wysokości i wróć wołowinę i wszelkie soki na patelnię. Wymieszać do Płaszcz z sosem, i dusić do miękkości, 10 do 12 protokół; wymieszać cukinię, przykryć patelnię, i dusić, aż cukinia są miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
SOSSOS
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wymieszać ze skórką z limonki; posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
KolendraKolendra
8
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn