Dark muscovado & whisky marmalade

Dark muscovado & whisky marmalade
Dark muscovado & whisky marmalade to bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przyprawa. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 689 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 225 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cukier muscovado, sok z cytryny, cukier konserwujący i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Suflet Z Marmolady Sewilskiej, Szynka Glazurowana Whisky, Marmolada I Musztarda, oraz Marmalade & whisky bread & butter pudding.

Instrukcje

1
Całe pomarańcze i sok z cytryny umieścić na dużej patelni i przykryć 2 litry / 4 litry wody. Jeśli to nie wystarczy, aby przykryć owoce, umieść je na mniejszej patelni. W razie potrzeby zważyć pomarańcze płytką żaroodporną, aby utrzymać je pod wodą. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować bardzo delikatnie przez około 2 godziny lub do momentu, gdy skórka będzie łatwo przekłuta widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Połowę białego i ciemnego cukru rozgrzać w bardzo niskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Wylej wodę z pomarańczy do dzbanka i przełóż pomarańcze do miski. Zwrócić płyn do gotowania na patelnię. Pozostawić pomarańcze do ostygnięcia, aż będą łatwe w obsłudze, a następnie przeciąć je na pół. Zgarnij wszystkie pestki i pestki i dodaj je do zastrzeżonego pomarańczowego płynu na patelni. Doprowadzić do wrzenia przez 6 minut, a następnie przecedzić ten płyn przez sito do miski, naciskając miąższ za pomocą drewnianej łyżki; wynik jest wysoki w pektyny, co pomaga zapewnić dobry zestaw Marmolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
PektynaPektyna
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wlać połowę tego płynu do miski konserwowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Pokrój skórkę na grube strzępy ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
6
Połowę skórki dodać do płynu na patelni z ciepłymi białymi i ciemnymi cukrami muscovado. Mieszaj na małym ogniu, aż cały cukier się rozpuści, a następnie doprowadzaj do wrzenia i szybko bąbelkuj przez 15-25 minut, aż osiągnie punkt nastawienia. Wymieszać połowę whisky.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier MuscovadoCukier Muscovado
WhiskeyWhiskey
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Zdejmij patelnię z ognia i usuń wszelkie szumowiny z powierzchni. (Aby rozpuścić nadmiar szumowiny, upuść na powierzchnię niewielką gałkę masła i delikatnie wymieszaj.) Marmoladę pozostawić na patelni na 20 minut, aby lekko wystygła i pozwolić, aby skórka osiadła, następnie zalać sterylizowanymi słoikami, zamknąć i etykietą. Powtórz dla pozostałej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn