Dal z soczewicy z olejem czosnkowo-kminkowym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 50 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka mielonej kurkumy, kolendry, różowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Warzywa z kminkiem i ciecierzycą na Komosie ryżowej, Oliwki Z Kminkiem W Żytniej Sałatce Z Fasoli Garbanzo Z Pomarańczami, oraz Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju.
Instrukcje
W dużym rondlu umieścić soczewicę i kurkumę; przykryć 4 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj pomidora; gotować przez 5 minut lub do soczewicy są miękkie. Wymieszać z solą; ogrzać.
Rozgrzać olej roślinny na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj nasiona kminku i czosnek; gotować 2 minuty lub aż czosnek będzie złoty, stale mieszając. Wymieszać z czerwoną papryką i zdjąć z ognia.
Wlać mieszaninę oleju na soczewicy i wymieszać w 2 łyżki kolendry. Łyżka dal do poszczególnych misek, i posypać pozostałą kolendrę i sok z cytryny.