Dal (Przyprawiona Zupa Z Soczewicy)
Dal (przyprawiona zupa z soczewicy) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.0 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka ciężkich asafoetida, nasiona gorczycy, jalapeño chiles i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Zupa z czerwonej soczewicy, oraz Zupa Z Czerwonej Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, ciężkim garnku rozgrzać tłuszcz na wysokiej, a następnie dodać cebulę. Gotować, aż miękkie i lekko rumiane, 10 do 15 protokół, następnie dodać imbir, chiles, i przyprawy. Stale mieszaj, aby zapobiec przywieraniu i pieczeniu przypraw.
Gdy nasiona gorczycy zaczną pękać, dodaj soczewicę i 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem, aż soczewica prawie całkowicie rozpadnie się, około 1 godziny. Od czasu do czasu mieszaj, aby zapobiec przywieraniu i w razie potrzeby dodaj wodę. Gdy soczewica jest miękka, dodaj sól do smaku.
Dziesięć minut przed podaniem wymieszać vadouvan.
Podawać na ciepło z jogurtem i kolendrą, w razie potrzeby.