Dżem z cukinii i ananasa
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, dżem z cukinii i ananasa może być spektakularnym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 85 kalorii. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. W tym przepisie podano 68 porcji. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowała ta przyprawa. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukinii, soku z cytryny, żelatyny truskawkowej i cukru. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 9%. Ten wynik jest do poprawy. Podobne przepisy to dżem ananasowy z mango, dżem ananasowo-morelowy oraz dżem z mango i ananasa.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj cukinię z cukrem. Gotuj i ciągle mieszaj przez 6 minut.
Dodaj sok z cytryny i ananasa; gotować i mieszać przez 8 minut.
Dodaj żelatynę; mieszać przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Usuń pianę; napełnij słoiki lub plastikowe pojemniki. Ostudzić przed przykryciem pokrywkami. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Dip świetnie komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Cecchi Chianti Classico z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Klasyczne Cecchi Chianti]()
Klasyczne Cecchi Chianti
Chianti Classico to flagowe wino rodziny Cecchi. Wino charakteryzuje się intensywną, rubinową barwą, która z wiekiem przechodzi w granitową. Na podniebieniu harmonizuje z wytrawnym, pełnym smakiem. W nosie pełne, bogate i winne, charakteryzujące się nutami fiołków.