Dżem Ananasowo-Morelowy
Dżem ananasowo-Morelowy to bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 50 kalorii. Ten przepis służy 80. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka moreli, płynne pektyny owocowe, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Dżem Ananasowo-Morelowy, Dżem Ananasowo-Morelowy, oraz Morelowa Szynka Ananasowa.
Instrukcje
Wiśnie posiekać; odstawić.
Podgrzać zarezerwowany syrop wiśniowy, ananas, morele i wodę do wrzenia w holenderskim piekarniku, mieszając od czasu do czasu; zmniejszyć ogień. Przykryć i dusić około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż morele będą miękkie.
Wymieszaj cukier, sok z cytryny i wiśnie.
Podgrzać do toczenia gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zagotować i wymieszać 1 minutę; zdjąć z ognia. Wymieszać pektyny.
Natychmiast wlać mieszaninę do gorących, sterylizowanych słoików lub pojemników zamrażalniczych, pozostawiając 1/2-calową przestrzeń nad głową. Wytrzyj felgi słoików. Zapieczętować natychmiast; chłodno. Przechowywać w lodówce lub zamrażać do 3 miesięcy. Odwilż przed podaniem.