Cztery Ser Margherita Pizza
Przepis cztery ser Margherita Pizza może być wykonana w około 40 minut. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera około 306g białka, 209g tłuszczu i w sumie 8497 kalorii. Za 37,24 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, czosnku, wstępnie upieczonych skórek do pizzy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to drogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem niezłe. Cztery Ser Margherita Pizza, Cztery Ser Margherita Pizza, oraz Cztery Ser Margherita Pizza są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek i sól; wrzucić z pomidorami i odstawić na 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Posmaruj każdą skórkę pizzy odrobiną marynaty pomidorowej.
Równomiernie posyp pizzę mozzarellą i serami Fontina. Ułóż pomidory na wierzchu, a następnie posyp posiekaną bazylią, parmezanem i serem feta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser będzie musujący i złocistobrązowy, około 10 minut.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizza Margherita naprawdę dobrze komponuje się z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Gran Selezione