Czteroetapowy Kurczak Cytrynowo-Cebulowy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Czteroetapowego kurczaka z cytryną i cebulą. Na $3.45 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 482 kalorie. Ten przepis służy 4. Mieszanka tymianku, oliwy z oliwek, połówki piersi kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Elastyczny 4-stopniowy kurczak dla rodziny i firmy-rustykalny kurczak cytrynowo-cebulowy, Ukadiche Modak-Modakam-Vella Kozhukattai-Vinayaka Chavithi s (krok po kroku ), oraz Pizza pełnoziarnista Pull Apart Rolls {z prostym samouczkiem krok po kroku} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka doprawić suszonym tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Praca w partiach, pogłębiać kurczaka w mące i dodać do patelni; saute aż gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Przenieść do płyty i namiotu z folią aluminiową.
Dodać czerwoną cebulę i świeży tymianek na patelni i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż aromatyczny, o 5 protokół.
Połączyć wino, bulion z kurczaka i sok z 1 cytryny w misce. Podgrzać pod patelnią do wysokości i rozpalić mieszaniną bulionu, skrobając patelnię drewnianą łyżką. Gotować, aż płyn zacznie się zmniejszać, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić w 1 1/2 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie umieść szpinak w naczyniu bezpiecznym dla mikrofalówki i dodaj 3 łyżki wody; przykryj luźno folią i kuchenką mikrofalową, aż będzie gorąco i zwiędło, 5 do 6 minut.
Odcedzić i wrzucić z pozostałą 1/2 łyżki masła, sok z pozostałej cytryny, i sól i pieprz do smaku. Układamy na półmisku i topujemy z kurczakiem. Łyżka sosu na wierzchu. W porcji: kalorie: 467; tłuszcz całkowity: 19 gramów; tłuszcz nasycony: 6 gramów; białko: 56 gramów; węglowodany całkowite: 16 gramów; cukier: gramów; błonnik: 3 gramy; Cholesterol: 153 miligramów; sód: 282 miligramów Zdjęcie Charles Masters