Czosnkowy Święty Guacamole
Jeśli masz około 10 minut do spędzenia w kuchni, guacamole z czosnkiem może być świetnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, wegetariańskim i wegańskim, który warto wypróbować. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,14 dolara za porcję , przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 303 kalorie . Jeśli masz pod ręką papryczki jalapeno, chipsy kukurydziane, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz je przygotować. Świetnie sprawdza się jako meksykańska przystawka. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on sponsorowany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też podobne: Czarna fasola i brązowy ryż z jarmużem z czosnkiem , Antrykot z sałatką śródziemnomorską z czosnkiem i Pasta z marchewki z czosnkiem .
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
Przekrój awokado na pół wokół pestki. Rozdziel połówki. Wyjmij pestkę łyżką, a następnie wydrąż miąższ awokado do miski. Wyciśnij sok z cytryny. Wyciśnij sok, trzymając połówki cytryny przecięciem do góry, pozwalając sokowi spłynąć po bokach cytryny do miski. Ta metoda zapobiega przedostaniu się pestek do guacamole, a nie do cytryny.
Dodaj do miski czosnek, papryczkę jalapeno, pomidora, cebulę i sól. Rozgnieć i wymieszaj składniki widelcem, aby uzyskać gęstą pastę.
Podawać z niebieskimi chipsami kukurydzianymi.