Czosnek Smażone Karczochy
Czosnek smażone karczochy może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,88 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. 41 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz karczochy, masło, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czosnek Smażone Karczochy, Smażone karczochy z czosnkiem i cytryną, oraz Po Prostu Smażone Karczochy Z Cytryną I Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłucz karczochy pod zimną wodą i użyj ostrego noża, aby odciąć górną 1/3 każdego z nich. Przyciąć łodygi do około 1 cala i usunąć mniejsze liście wokół podstawy. Użyj nożyczek, aby usunąć pozostałe końcówki liści.
Każdy karczoch przeciąć na pół od dołu do góry, a następnie za pomocą łyżki zeskrobać Owłosione duszenie. Spłucz ponownie, aby usunąć resztki włosów.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek, i saute przez około 1 minutę do smaku masła. Ułóż połówki karczocha wycięte bokiem w dół na patelni.
Saute przez około 5 lub 10 minut, lub do lekko rumiane. Zmniejszyć ogień do niskiej, i wlać około 1/4 szklanki wody, przykryć, i niech pary przez 15 do 20 minut, lub aż karczochy są miękkie. Widelec powinien łatwo przebić trzon.