Czosnek Pieczone Skórki Ziemniaczane

Czosnek Pieczone Skórki Ziemniaczane
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Czosnek pieczone skórki ziemniaków może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 237 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, masło, akompaniament: dip cebulowy i szpinakowy oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 23 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Czosnek Pieczone Skórki Ziemniaczane, Skórki Ziemniaczane Czosnkowe, oraz Parmezan-Pieczone Skórki Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Nakłuj każdego ziemniaka raz lub dwa widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
Odciąć i wyrzucić górną czwartą główkę czosnku, a następnie owinąć czosnek szczelnie w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Piec czosnek i ziemniaki na tym samym stojaku w dolnej trzeciej części piekarnika, aż ziemniaki będą miękkie, 50 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć ziemniaki z piekarnika i ostudzić na metalowym stojaku 15 minut. Nadal piec czosnek do miękkości, około 15 minut więcej, następnie ostudzić w folii na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Podczas gdy czosnek chłodzi, połowę ziemniaków przekrój wzdłuż, a następnie ćwiartuj każdą połowę (tworząc krótkie kliny). Wyjmij miąższ ziemniaka (rezerwując go do innego użycia), pozostawiając Skórki ziemniaczane o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
7
Zwiększyć temperaturę pieca do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wycisnąć czosnek do małej miseczki, odrzucając skórki czosnku i zacieru do pasty z masłem, solą i pieprzem za pomocą widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Pastę czosnkową podzielić na skórki ziemniaczane (po około 1/2 łyżeczki), równomiernie rozprowadzić, następnie upiec skórki na dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości) na złoty i chrupiący, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
* Skórki ziemniaczane można wyjąć i posmarować pastą czosnkową (ale nie pieczoną) 1 dzień wcześniej i schłodzić, luźno przykryć folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
ZiemniakZiemniak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn