Czosnek Pieczone Skórki Ziemniaczane
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Czosnek pieczone skórki ziemniaków może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 237 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, masło, akompaniament: dip cebulowy i szpinakowy oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 23 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Czosnek Pieczone Skórki Ziemniaczane, Skórki Ziemniaczane Czosnkowe, oraz Parmezan-Pieczone Skórki Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Nakłuj każdego ziemniaka raz lub dwa widelcem.
Odciąć i wyrzucić górną czwartą główkę czosnku, a następnie owinąć czosnek szczelnie w folię.
Piec czosnek i ziemniaki na tym samym stojaku w dolnej trzeciej części piekarnika, aż ziemniaki będą miękkie, 50 minut do 1 godziny.
Wyjąć ziemniaki z piekarnika i ostudzić na metalowym stojaku 15 minut. Nadal piec czosnek do miękkości, około 15 minut więcej, następnie ostudzić w folii na stojaku.
Podczas gdy czosnek chłodzi, połowę ziemniaków przekrój wzdłuż, a następnie ćwiartuj każdą połowę (tworząc krótkie kliny). Wyjmij miąższ ziemniaka (rezerwując go do innego użycia), pozostawiając Skórki ziemniaczane o grubości 1/4 cala.
Zwiększyć temperaturę pieca do 218°.
Wycisnąć czosnek do małej miseczki, odrzucając skórki czosnku i zacieru do pasty z masłem, solą i pieprzem za pomocą widelca.
Pastę czosnkową podzielić na skórki ziemniaczane (po około 1/2 łyżeczki), równomiernie rozprowadzić, następnie upiec skórki na dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości) na złoty i chrupiący, 20 do 25 minut.
* Skórki ziemniaczane można wyjąć i posmarować pastą czosnkową (ale nie pieczoną) 1 dzień wcześniej i schłodzić, luźno przykryć folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.