Czosnek, Oregano i cytrynowy winegret
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Czosnek, Oregano i cytryna Vinaigrette może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 60 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, cytrynę, liście oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Spróbuj Najprostsza sałatka grecka w / cytrynowo-Oregano Vinaigrette, Prosta sałatka grecka z cytrynowo-Oregano Vinaigrette, oraz Pieczony Grecki kurczak i ziemniaki w cytrynowo-Oregano Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno posiekać 2 ząbki czosnku, 2 anchoisfillets pakowane w oleju (odsączone), 1/2 łyżeczki pokruszone płatki czerwonego pieprzu i szczypta koshersalt w mini-procesor.
Dodać 1/2 posiekane, drobno posiekane liście (ze skórką) i 1 / 4 szklanki (luźno zapakowane) świeżych liści; pulsować kilka razy, aby grubo posiekać.
Dodać1 / 4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia; proces do grubej puréeforms. Doprawić moresalt i świeży sok z cytryny, w razie potrzeby. DO AHEAD: Canbe wykonane 2 dni do przodu. Coverand chill.